Dünyanin aciklayamagi 10 sey

Dünyanin açiklayamdigi 10 gizemli sey

10
Harçsız Taş Set
Peru’nun Cusco Bölgesindeki İnka kalesinin etrafını 360 m boyunca saran 9 metrelik setlerin yapımında teki 300 tonluk kireçtaşı blokları kullanılmış fakat, hiç harç kullanılmamaıştır.
9
Çekicin Sırrı
1936’da Teksas’da bulunan bu çekicin 500 milyon yıllık olduğu tahmin ediliyor. Tahta tokmak ve demir topuzdan oluşan bu ilkel aletin kaya bloğunun içine nasıl yerleştiği ve topuz kısmındaki demirin saflığı bilim adamlarını hayrete düşürüyor.
8
Corcorde’nin Atası
M.Ö 200’de yapıldığı tahmin edilen bu nesne, 1898 de Mısırda bir mezarda bulundu. 1972’de bir arkeolog yaptığı incelemeler sonucunda bu nesnenin, mükemmel bir aerodinamiğe sahip uçak modeli olduğunu öne sürdü.
7
UFO’lara İniş Pisti
Peru’nun Pampa sahilindeki bu motifler eski çağlardaki bitki ve hayvan şekillerini anlatıyor. Nazca medeniyetinin yaptığı düşünülen bu motifler, uzaylılar için Dünya’ya inişte kullandıkları bir pist olduğu öne sürülüyor.
6
1000 Yılda Yapılan Kent
Pasifik Okyanusu’ndaki bir ada yakınlarındaki antik Nan Madol kentinin inşası, yaklaşık 1000 yıl sürmüş. Kentin yapımının M.Ö 200’de başladığını da belirtelim. Herbiri 250 milyon tonluk blokların sıralanması ile 100 yapay adanın birleşmesi sağlanmıştır. Bu dev bazalt blokların oraya nasıl geldiği ise hala sır.
5
Aliminyum Kemer Tokası
M.S.300’lerde öldüğü tahmin edilen Çinli General Çou’nun mezarında bulunan kemer tokası %85 oranında Aliminyum. Mezarın 1956’da açıldığını belirtelim. Konunun gizemi ise; doğada sadece bileşik olarak bulunan Aliminyumun diğer maddelerden ayrıştırılarak tek bir madde olarak kullanılabilmesi ilk kez 19.yy’da mümkün olmuştu.
4
Gizemli Kuru Kafa
1000 yıllık olduğu düşünülen Maya dönemine ait bu kristal kafa, tek bir blok üzerine oyma olarak yapılmış. O dönemde nasıl yapıldığı hala sır olan kristal kuru kafanın altından ışık tutulması durumunda, tutulan ışık doğrudan göz deliklerinden dışarı çıkıyor. Günümüzdeki bu alanda kullanılabilecek teknoloji bile bunun yapılmasına imkan tanımıyor.
3
Antik Bilgisayar
1900 yılında Yunanistan’ın Girit adasında bir batık içerisinde cisim bulundu. Yapılan incelemede bu cismin Ay, Güneş ve gezegenlerin konumlarının hesaplanmasında kullanıldığı anlaşıldı.
2
2000 Yıllık Pil
1938’de Bağdat’ta bulunan 2000 yıllık pil, bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Pil incelendiğinde 13 cm’lik toprak kabın içerisine monte edilmiş bakır silindir, onun etrafındaki demir çubuk ve toprak kabın ağzını kapatan asfalttan oluştuğu görülmüştür. Dünyanın en eski pilinin olduğu düşünülen bu nesnenin 2 Volt enerji ürettiği tespit edilmiştir.
1
Geleceğin Haritası
Ünlü Türk denizci Piri Reis’in 1513’de çizdiği ve Afrika, Amerika ile Güney Kutbunu gösteren harita 1929 yılında ortaya çıkmasıyla büyük ilgi uyandırdı. Zira güney kutbu 1818’de keşfedilmişti. Daha da ilginç olanı, Piri Reis kıtanın buz altında kalmış sahil kesimlerini de gösteriyordu. Fakat, kıta üzerindeki buzlar, haritanın çizilmesinden tam 6000 yıl önce erimiş vaziyetteydi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Truva atı gerçek mi

İbretlik Çerkes Hasan Olayı

Irkçılık (naziler)